Pretraga:
  • Nema proizvoda u košarici.
  • Nema proizvoda u košarici.
 

Anđeli

Atelier Marković / Anđeli

Anđeli nas asociraju na nježnost, ljubav, sreću, sigurnost, zaštitu. Ovi mali čuvari inspiracija su i jedini motivi slikarici Tajani Marković. Uz to, oni su joj i pomogli da otkrije svoj talent.

Tajana se slikarstvom počela baviti tek u 35. godini. Naime, oduvijek je osjećala da ju umjetnost privlači i da je nešto u njoj, ali do unazad deset godina nije znala što je to točno. A onda je uzela boje u ruke i počela slikati.

Autorica anđela je Tajana Žunić-Marković, koja pohađa tečaj slikanja u tehnici ulje na platnu kod prof. Dubravka Lepeja.

Što god bi počela crtati završilo bi na anđelima. Zvijezda bi završila na anđelima, čempres bi postao anđeo. I onda sam shvatila da je to u meni, da to mora izaći iz mene. Da ta mala lijepa stvorenja budu na papiru ili na ulju te da trebaju letjeti po svijetu i uveseljavati i druge, kaže Tajana Žunić-Marković.

Iz ovog ateljea sreća se preko anđela širi i u druge domove. Ljudi kažu, bili stariji ili mlađi, ujutro se probude i vide kako je to lijepo. Namigne im mali anđelčić, to ih razveseli i uljepša im cijeli dan, kaže Tajana. Nakon ovakvih povratnih informacija, donijela je odluku da neke anđele treba darovati. To je dosad činila, a planira i dalje.

Riječ je o originalnim, prepoznatljivim radovima, na kojima anđeli privlače toplinom i osmijesima.